Zacht water

De voornaamste voordelen van zacht water

U hoeft minder zeep, wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.
In wasmiddel zitten stoffen die kalkdeeltjes in het water met elkaar verbinden. Hierdoor komt het kalk niet aan de kleding of aan het verwarmingselement van de wasmachine. Hoeveel wasmiddel u nodig heeft, hangt af van de hardheid van het water uit de kraan. Hoe zachter het water, hoe minder wasmiddel nodig is. Meestal staat op de verpakking van de wasmiddelfabrikant hoeveel ervan gebruikt moet worden bij welke hardheid van het water.

Behalve minder wasmiddel heeft u ook minder wasverzachter nodig als u zacht water uit de kraan heeft. Tijdens het drogen slaan de kalkdeeltjes uit het water neer op het wasgoed en vormen zo een hard laagje. Sommige textielsoorten, zoals katoen, kunnen tijdens dit proces zelfs ruw worden. Wasverzachters worden gebruikt om deze effecten tegen te gaan. Net als bij wasmiddel geldt voor wasverzachters dat u bij zacht water minder wasverzachter nodig heeft. De juiste dosering staat vermeld op de verpakking van uw wasverzachter.

Milieu
Het spreekt voor zich dat het gebruik van minder zeep, wasmiddel en wasmiddel erg gunstig is voor het milieu. Na de wasbeurt wordt het water uit de wasmachine gepompt en verdwijnt dit in het riool dat vervolgens bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie uitkomt. Hier worden schadelijke stoffen en verontreiniging weer uit het water verwijderd. Slecht afbreekbare stoffen worden niet door het waterzuiveringsbedrijf uit het water gehaald met als gevolg dat deze weer terecht komen in het oppervlaktewater. Daarom is het belangrijk dat er niet meer zeep, wasmiddel en/of wasverzachter gebruikt wordt dan op de verpakking staat aangegeven. Dat is goed voor het milieu en ook voor uw portemonnee!

Nog meer besparing in uw portemonnee!

Door de voordelige zoutblokken van Zoutblokken.nl te gebruiken bespaart u aanzienlijk op de kosten vergeleken met de leveranciers van waterontharders die hun eigen zoutblokken voorschrijven en een stuk duurder zijn.

 

Scroll naar boven